Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
Fázisforditó adapter Sztereó erősitők meghajtására.
Ezen rajz eddigi megtekintői: 9920 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:sunyisanya
A feltöltő e-mail címe:sunyisanya@freemail.hu
A feltöltés ideje:2009.01.06 - 20:45:44

Ez a kapcsolás az egyik kimenetet a másikhoz képest 180 fokkal elforditja(ezt nevezik (fázisforditásnak)ezt a jelet rákötjük egy sztereó erősitőre,és ennek köszönhetően az erősitő kimenetein is ellenfázisban jelenik meg a jel.A hangszórót nem a szokásos helyre,a földpont és az erősitő kimenete közé kötjük,hanem a két erősitő kimenete közé,vagyis a két meleg pontjára hid ágba,hogy kétszer akkora feszültség jelenjen meg rajta.Mivel a teljesitmény a feszültség négyzetével arányos,igy a névleges teljesitmény négyszeresét kapjuk.Ezt a nyomtatott áramkört magam terveztem hozzá,de megjegyzem nem eredeti méretben készült,csak segitségként szántam.A kapcsolást én már régebben megcsináltam és nagyon jól müködött.Érdemes dobozba tenni tápegységgel együtt,mert bármilyen sztereó erősitő közé belehet iktatni.

Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:

Fázisforditó adapter kapcsolási rajza.

Fázisforditó adapter nyomtatottáramköre.


Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:Béla

2009.05.06
16:02:26


Uhhh


 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©