Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
Egyszerű képcső regeneráló.
Ezen rajz eddigi megtekintői: 12897 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:sunyisanya
A feltöltő e-mail címe:sunyisanya@freemail.hu
A feltöltés ideje:2009.01.08 - 15:00:42

Régi csöves rádió hálózati trafójából nagyon egyszerű egy képcső regenerálót megépiteni.A 150 voltos benetre 220 voltot kapcsolunk,a regenálási idő nem több mint 10 másotperc amit a trafó még lényeges felmelegedés nélkül elbir.A szekunder kimenetein is nagyobb feszültség jelenik meg,a 600V helyett kb 970V ami regeneráláshoz már elegendőg.A 6.3V helyett 10,7V ami a képcső túlfűtéséhez szükséges.Regenálás munkamenete,1.a képcső foglalat eltávolitása és a képcső megtisztitása hogy az elektródák jól láthatók legyenek,2.a regenerálót rácstlakoztatni a képcsőre,3.regeneráló trafó bekobcsolása,4.a katód felfűtése 10 másotpercig,5.a nagyfeszültségű nyomógombot tized másotpercig lenyomni (és ekkor a képcső elektródáin jól láthatóan szikrázás keletkezik),6.a regeneráló trafó azonnali ki kapcsolása.Ezzel készen is vagyunk,a javulás 90 százalékban lenyügöző.Szines képcsöveknél is elvégezhetjük ugyanezt ezt az eljárást.Ebben az esetben az egyes katódokra és a hozzájuk tartozó vezérlő elektródákra külön külön adjuk rá a feszültséget a trafó túlmelegedésének elkerülése érdekében 3-3 perc szünetekkel.A nyomógomb beragadásával vagy hosszabb idejű lenyomásával a képcső teljes tönkremenését okozzuk!Csak 0,1 másotpercig szabad nyomva tartani,esetleg kétszeri alkalommal ha elsőre nem látunk javulást.Figyelem!A nagyfeszültségű vezetékek szigeteléséről szigoruan gondoskodjunk!!!

Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:

Képcső regeneráló.


Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:


   Még nincs hozzászólás

Hozzászólás rögzítéséhez be kell jelentkezned! Amennyiben nem vagy regisztrált felhasználó, regisztráld magad a főoldalon! 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©