Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
Időzítő 555 -ös IC -vel
Ezen rajz eddigi megtekintői: 58643 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:Zolee
A feltöltő e-mail címe:legradi.zoltan@freemail.hu
A feltöltés ideje:2008.08.27 - 19:20:54

Ez a kapcsolás nagyon sok célra használható, és a mai napig millió formában alkalmazzák. A C2 kondenzátort az R2 változtatható ellenállás és az R3 ellenálláson keresztül töltjük. Amint a kondenzátor feltöltődött az NE555 időzítő IC kimenetén feszültség jelenik meg. Ezen értékek alkalmazásával az áramkör körülbelül 5 - 120 másodperc közötti időtartamra állítható be. Emennyiben nagyobb időt szeretnénk beállítani, a kondenzátor értékét növeljük, vagy ha kisseb időközökre lenne szükségünk akkor pedig csökkentsük. PNP tranzisztor helyett NPN -t is használhatunk, az alkalmazástól függően.

A villogónál pedig a C kondenzátor értékének módosításával tudjuk állítani a villogás ütemét. 100uF kondenzátor alkalmazásával körülbelül másodpercenként villan fel a LED! Értelemszerűen kisseb kondenzátor alkalmazásával gyorsabb villogást érünk el, nagyobb kondival pedig lassabb villogást.A kapcsolási rajz a BSS elektronika oldaláról származik!
http://bss.fw.hu

Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:

Kapcsolási rajz

34 egyéb 555 -ös kapcsolás pack!


Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:havranarpi

2011.03.14
22:36:58


Ezt ,hogy lehetne átalakítani úgy ,hogy potival szabályozzam
ezt a stabil multivibrátort
Mármint a szaggatás ütemétMenő


 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©