Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
Elektroncsöves fejhalgató erősitő
Ezen rajz eddigi megtekintői: 9071 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:Dani93
A feltöltő e-mail címe:olah.dani@freemail.hu
A feltöltés ideje:2009.08.21 - 01:29:51

Ezt a kapcsolást magam terveztem. Ez egy csöves fej hallgató erősítő amelynél törekedtem minél kevesebb alkatrész használatával minél jobb hangminőséget elérni. A kapcsolás lényege a két darab EC 86-os cső anódjára kapcsolt fejhallgatót használom anódköri ellenállásnak. Ezen keresztül megy a csövekbe a 12 Voltos anódfeszültség ezen kívül a a csövek rácsára kapcsolt 10k-s ellenálláson bemenő 5 volt segít az erősítőből érkező jelek felerősítésére. A rácsnál az ellenállások minimum 1Wattosak legyenek ! a potméter 10K logaritmikus azaz B jelzésű.A búgás elkerülése végett ügyeljünk a megfelelő feszültségek elérésére a munkapontokon ezen kívül stabilizált 5 és 12 Volt kell neki szűrőkondenzátornak 2200uF-et használtam és a stabilizáló IC elé raktam mivel jelentősen megnövelné a feszültséget. A cövek bekötését mindig ALULNÉZETBEN adják meg erre nagyon figyeljünk oda! a csövek bekötése kileshető bármelyik csőkatalógusból.


Nagyon pepecselő és időigényes munka a megépítése de a hangja garantálom hogy kárpótol bennünket .Mosoly


Sikeres után építést kívánok : Oláh Dániel

Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:havranarpi

2011.12.10
17:19:24


Ecc 82 -vel is megoldható?
Ha igen akkor elég belőle 1 is mivel dupla trióda?


 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©