Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
Hőmérséklet kapcsoló
Ezen rajz eddigi megtekintői: 21453 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:Zolee
A feltöltő e-mail címe:legradi.zoltan@freemail.hu
A feltöltés ideje:2008.08.27 - 19:30:00

A kapcsolás lényege hogy egy beállított hőmérsékletnél egy relé behúz, amivel tetszőleges áramkört kapcsoltathatunk, továbbá azt is be tudjuk állítani, hogy mekkora hőmérséklet csökkenés hatására engedjen el a relé. Működési elve igen egyszerű, a feszültségosztó elvén működik. Érzékelőként egy egyszerű PTK ellenállást (KTY10) használunk. Amennyiben nő a hőmérséklet a feszültségosztó feszültség aránya elbillen így a műveleti erősítő bemenetére nagyobb feszültség kerül, tehát a kimenete is nagyobb lesz, így megnyitja a T1 tranzisztort ami pedig a relét vezérli.

Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:

Teljes dokumentáció


Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:


   Még nincs hozzászólás

Hozzászólás rögzítéséhez be kell jelentkezned! Amennyiben nem vagy regisztrált felhasználó, regisztráld magad a főoldalon! 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©