Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
Ventillátor hőfok függő fordulatszabályzása
Ezen rajz eddigi megtekintői: 19596 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:Zolee
A feltöltő e-mail címe:legradi.zoltan@freemail.hu
A feltöltés ideje:2008.08.27 - 19:08:37

PC ventillátor hőfok függő vezérlése. Az áramkörrel a számítógépekben használt kis 12 voltos ventillátorok hőmérséklettől függő vezérlését oldhatjátok meg. A szabályzókör hőérzékelője a TIP127-es darlington tranzisztor, ezért ezt a hűtendő felületre szereljük (szigetelve). A szabályzási tartományt a 2k2-es pótméterrel állíthatjuk be. A szabályzás fokozatmentes tehát ahogyan melegszik a hűtendő objektum a ventillátor úgy gyorsul. Például 20 Celsiuson kb 4 volt, 40 fokon pedig már kb 13 volt a ventillátor feszültsége. A kapcsolás nem csak számítógépeknél alkalmazhatjátok! Bármely egyéb helyen is megállja helyét. PL: Teljesítmény erősítőkben is.

Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:

Kapcsolási rajz


Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:


   Még nincs hozzászólás

Hozzászólás rögzítéséhez be kell jelentkezned! Amennyiben nem vagy regisztrált felhasználó, regisztráld magad a főoldalon! 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©