Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
Kisteljesítményű oszcillátor (négyszögjel gen.)
Ezen rajz eddigi megtekintői: 7401 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:Zolee
A feltöltő e-mail címe:legradi.zoltan@freemail.hu
A feltöltés ideje:2008.10.10 - 11:39:29

A képen látható oszcillátor érdekessége, hogy a teljesítménye összesen 3µW. A kimenetén egy kb. 2Hz frekvenciájú jel jelenik meg. A frekvencia természetesen változtatható az R és a C értékek módosításával és előre ki is számolható az 1/(R*C) képlet segítségével. Kicsi teljesítménye miatt a kimenetet nem lehet nagy terhelésre kapcsolni, de mondjuk egy CMOS áramkör bemenetét meg lehet vele hajtani, így további vezérlések kialakítására kiválóan alkalmas. Olyan rendszerekben érdemes elsősorban használni ahol fontos az energiafelvétel visszaszorítása, például telepes táplálás miatt. Tökéletesen helyettesíthető vele mondjuk egy NE555-ös áramkör ami jóval nagyobb áramfelvétellel bír. A frekvencia növekedésével viszont számolni kell itt is mint minden CMOS rendszernél a nagyobb áramfelvétellel. A 3µW-os érték csak 2Hz esetén érvényes.

Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:

Kapcsolási rajz


Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:


   Még nincs hozzászólás

Hozzászólás rögzítéséhez be kell jelentkezned! Amennyiben nem vagy regisztrált felhasználó, regisztráld magad a főoldalon! 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©