Kapcsolási rajzokRajz feltöltésVendégkönyvFórumStatisztikaElérhetőségek
 
 
Ultrahangos tolatóradar
Ezen rajz eddigi megtekintői: 21232 fő
(2008.08.27 -óta)


Értékelje ezen rajzot 5 -ös skálán:A rajz feltöltője:Zolee
A feltöltő e-mail címe:legradi.zoltan@freemail.hu
A feltöltés ideje:2008.10.10 - 11:46:40

A doppler jelenség elvén működő ultrahangos tolatóradar tartalmaz egy oszcillátort ami az ultrahangos tartományban működik. Az oszcillátor jelét egy ultrahang adó sugározza ki a térbe. Ha egy tárgy bizonyos távolságon belül esik és visszaveri a kisugárzott ultrahangot, akkor azt egy vevő érzékeli, majd egy áramkör erősíti. Mivel a vett hang késik a kisugárzott hanghoz képest, a két jel összehasonlításából meg lehet határozni az érzékelt tárgy távolságát. Minél messzebb lévő tárgyról verődik vissza a hang annál nagyobb a visszaverődött hang késésének ideje.

Fizetett hírdetések!(részletekért írj üzenetet)

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!
Mellékelt dokumentumok:

Kapcsolási rajz


Az oldalon szereplő áramkör megépítése során bekövetkezett bármiféle balesetért az oldal szerkesztője, és a feltöltők semmiféle felelőséget nem vállalnak!

HOZZÁSZÓLÁSOK:senpai

2011.04.08
20:25:40


Hello!
Ehhez a kapcsolási rajzhoz fűződő kérdésem lenne:
A vevő egység után van különféle tranzisztoros (azt hittem erősítő kapcsolások) de amikor kimértem akkor valahol megakad a jel. plussz érdekelne hogy tudsz e más ledes icét hozzá ami nem csak egy ledet világit meg h a pnp tranyók milyenek legyenek?...
előre is kösszi a választ
Üdv senpai


 
 
 
 

Amennyiben az oldal elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a fennmaradás érdekében a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel! Köszönjük!

Készítette: Légrádi Zoltán
Minden jog fenntartva 2008 ©